DE ‘Wie is het? Wat doet ie? en Waar gaat ie heen?’ ACHTERVOLGING

op avontuur in de buurt.

Misschien heb je het al wel eens gedaan: een willekeurig iemand uitkiezen en die ongemerkt volgen. Niet eens altijd zo makkelijk.

Ik doe het wel eens in een vreemde stad om op plekken uit te komen waar ik anders nooit geweest zou zijn. Maar dit cadeau werkt ook heel goed in je eigen woonplaats. En levert plezier en avontuur voor jullie allebei!

Bepaal de dag en het tijdstip waarop jullie dit achtervolgingsspel gaan spelen. Ga de straat op en besluit wie jullie gaan volgen. Stap in dezelfde bus of tram en zie bij welke halte je uitkomt. Of in welk café. Blijf onopgemerkt en probeer (zonder oordeel) het verhaal van zijn of haar leven te ontrafelen. Wat voor boodschappen koopt die dame in burka nu eigenlijk, waarom loopt die mijnheer zo raar langs de damesschoenenwinkel, en die keurige dame die naar parfum ruikt; zal ze een afspraakje hebben? En met wie?

Naast dat dit een avontuur op zich is, krijg je ook zomaar inzicht in iemand anders leven. Wat toch weer mooi meegenomen is in deze individualistische tijd.